شبکه آمریکایی: انصارالله برای اولین‌بار جنگنده آمریکایی را هدف قرار داد لاریجانی: شهید حسن نصرالله جانش را در راه نجات بشریت از ظلم و سیاهی داد نتانیاهو: همچنان ۶۳ اسیر در اختیار حماس هستند وزارت خارجه روسیه سفر لاوروف به ایران را تأیید کرد دعوت مقاومت فلسطین برای حضور گسترده در مراسم تشییع پیکر سیدحسن نصرالله کشته شدن ۱۰ نیروی ترکیه‌ای در شمال عراق زینب نصرالله: درد فراق پدرم بسیار سنگین است ۶۰۲ اسیر فلسطینی فردا آزاد خواهند شد جزئیات مراسم تشییع شهید نصرالله و صفی‌الدین در بیروت ابوعبیده اسامی ۶ اسیر اسراییلی را که شنبه آزاد می‌شوند اعلام کرد اسرائیل هویت یکی از اجساد تحویل گرفته شده از حماس را تائید نکرد اطلاعیه دفتر حافظ منافع ایران در واشنگتن درباره هم‌وطنانی که از آمریکا اخراج می‌شوند ریاست تشکیلات خودگردان فلسطین طرح محمود عباس درباره غزه را اعلام کرد سازمان درآمد داخلی آمریکا ۶۰۰۰ کارمند را اخراج می‌کند انفجار ۳ اتوبوس در جنوب تل‌آویو + فیلم 

ترامپ: خروج از افغانستان، تحقیر آمیزترین رویداد تاریخ آمریکا بود

رئیس جمهور پیشین آمریکا، با تحقیرآمیز توصیف کردن عقب‌نشینی نظامی این کشور از افغانستان، گفت ۸۵ میلیارد دلار از بهترین سلاح‌های جهان را در آنجا رها کردند.
تاریخ انتشار: ۱۲:۱۱ - ۲۵ مرداد ۱۴۰۱ - 2022 August 16
کد خبر: ۱۴۷۱۳۷

به گزارش راهبرد معاصر؛ «دونالد ترامپ» رئیس جمهور سابق آمریکا گفت کشورش به‌دلیل تصمیم عجولانه و بی‌برنامه «جو بایدن» همتای کنونی خود برای خروج از افغانستان، به‌شکل بی‌سابقه‌ای تحقیر شد.

 

ترامپ طی بیانیه‌ای در سالگرد عقب‌نشینی نظامی آمریکا از افغانستان، اظهار داشت که پس از اینکه بایدن دستور خروج از افغانستان را صادر کرد، ارتش آمریکا نیز ۸۵ میلیارد دلار از بهترین تسلیحات جهان را در این کشور رها نمود.

 

به نوشته رسانه‌های آمریکایی، وی در این بیانیه توضیح داد: «فاجعه‌ای که دقیقا یک سال پیش در افغانستان رخ داد؛ شرم‌آورترین و تحقیرآمیزترین رویداد در تاریخ ایالات متحده بود. البته اصل خارج شدن [از افغانستان] را نمی‌گویم، چون در هر حال من کسی بودم که تعداد سربازانمان را در آنجا به دو هزار نفر کاهش داده و تدارکات برای عقب‌نشینی را فراهم کردم؛ بلکه نحوه خروج را می‌گویم».

 

ترامپ ضمن اشاره به کشته‌شدن ۱۳ نظامی آمریکایی حین روند خروج از افغانستان، افزود: «علاوه بر این، ما بسیاری از آمریکایی‌ها را در آنجا رها کردیم و بهترین سلاح‌های جهان را به ارزش بیش از ۸۵ میلیارد دلار به دشمن دادیم. چقدر غم‌انگیز!».

 

روند خروج نظامیان آمریکایی و متحدان این کشور از افغانستان از زمانی آغاز شد که در فوریه سال ۲۰۲۰ توافقی میان آمریکا و طالبان حاصل شد. ایالات متحده و دیگر کشورهای عضو ناتو در سال ۲۰۰۱ در پاسخ به حملات ۱۱ سپتامبر همان سال در آمریکا، به افغانستان حمله نظامی کردند و از آن زمان، حضور نظامی و اشغالگری آنها در افغانستان ادامه داشت.

 

خروج جنجالی آمریکا از افغانستان در سال گذشته از همان ابتدا انتقادهایی از تلاش‌های آمریکا برای تحمیل ارزش‌ها و سبک زندگی غربی به دیگر کشورها را به همراه داشت. روز گذشته نیز سخنگوی وزارت خارجه چین با بیان اینکه آمریکا در ماجرای خروج از افغانستان آبرویش را به باد داد، گفت که این کشور ظاهراً درس‌هایش در افغانستان را یاد نگرفته است./فارس

ارسال نظر